Следвайте Гласове в Назначената от Министерство на културата проверка в Народния

...
Следвайте Гласове в Назначената от Министерство на културата проверка в Народния
Коментари Харесай

Министерството на културата започна проверка в Народния театър

Следвайте " Гласове " в 
Назначената от Министерство на културата инспекция в Народния спектакъл " Иван Вазов " e почнала от през днешния ден. В идващите 25 дни проверяващите би трябвало да открият дали има учредения за дисциплинарна мярка по отношение на шефа на театъра Васил Василев, а резултати се чакат на 6 януари следващата година. Пресцентърът на министерството беше потърсен за удостоверение и коментар, само че до публикуването на текста не отговори на изпратените въпроси.

Повод за ограниченията е зародилият спор сред основния режисьор Александър Морфов и пиарката Велислава Кръстева поради надраскани обиди на вратата на кабинета ѝ. Режисьорът разгласи, че е бил предизвикан от наличието на Кръстева - дълготраен пиар на Движение за права и свободи и някогашен народен представител от придвижването, на гласуването на почетния водач на партията Ахмед Доган на вота на 2 октомври.
Заради абсурда театъра напусна драматургът Захари Карабашлиев, а режисьорът Явор Гърдев също подава оставка. Васил Василев назначи комисия за вътрешна инспекция, която би трябвало да откри дали Морфов е направил нарушаване на Закона за отбрана от дискриминация, надрасквайки с надписи " Движение за права и свободи " и " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " вратата на Кръстева. Сезирана беше и прокуратурата.
Актьорът Валери Йорданов инициира подписка в поддръжка на Морфов и двамата с Албена Колева желаеха оставката на Василев. Василев отхвърли, а 47 артисти се включиха в писмо за поддръжка на шефа, като показаха работните му постижения..

В отговор служебният министър на културата проф. Велислав Минеков настоя Васил Василев да се самоизвади от блатото и заплаши, че в противоположен случай, то ще бъде пресушено. Той съобщи, че всеки ден получава сигнали от хора, които са били " помолени да изоставен театъра ".
Министърът заяви, че е изискал от шефа Василев да го запознае с цялата информация за контракти с външни компании, външни услуги, външно финансирани, на което е получил отвод, осведоми " Дневник ".
" Това е задоволителен мотив за последна дисциплинарна мярка ", съобщи служебният министър.
 
Източник: " 24 часа "
 
 
 
 
05 Дек 20221005 Дек 202223005 Дек 2022136705 Дек 202222405 Дек 202240105 Дек 2022192КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 202226319 Ное 2022111405 Дек 202229624 Sep 20223172
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР